Gå till innehåll
Upplands-Västmanlands Fältrittklubb
Upplands-Västmanlands Fältrittklubb

Efterlysning – tävlingsfunktionärer!

Under hösten arrangerar UVFK två olika tävlingar på Akademistallet och då behöver vi bli fler funktionärer. Först är det Pay and Jump, träningstävlingen i hoppning, söndag den 25 september och sen arrangerar vi distriktsmästerskap i dressyr för ponnyer söndag den 30 oktober.

Hoppningen den 25 september kommer vara utomhus med framridning på dressyrbanan, framhoppning på den mindre ridbanan och sen hoppning på stora hoppbanan. Inför hoppningen bygger vi bana och ställer iordning ute dagen innan när lektionerna har avslutats. På tävlingsdagen är det många olika uppgifter som behöver lösas, från att koppla ihop ljudanläggningen, hissa flaggor, hjälpa till på framhoppning och på banan, vara speaker, höja hinder, hjälpa till på parkeringen så att alla får plats, till att visa var toaletter och vatten till hästar finns. Vi behöver med andra ord helst vara ett tiotal personer som hjälps åt för att det ska flyta på smidigt.

Dressyren den 30 oktober kommer gå inomhus i stora ridhuset med framridning i lilla ridhuset. Här behöver vi till exempel hjälpas åt med att bygga upp dressyrstaketen och sätta ut avspärrningar dagen innan. På tävlingsdagen är det flera olika uppgifter som exempelvis vara domarsekreterare, hissa flaggor, släppa in och ut ekipage från framridning till tävlingsbanan, vara speaker, hjälpa till på parkeringen, springa med protokoll till sekretariat, räkna ut resultat och resultatrapportera, assistera vid prisutdelning och till sist plocka undan dressyrstaketen igen.

Det finns som många olika uppgifter och vi brukar ha roligt under tävlingsdagarna. En extra bonus är att det är roligt och lärorikt att få se när andra rider. Du som vill vara med och hjälpa till får gärna höra av dig till Anna Sjöström (anna.sjostrom@uvfk.org). Vill du hellre prata med mig direkt så är jag rider jag på torsdag kl. 18 för Karin och vissa lördagsförmiddagar (se fotot nedan om du inte vet hur jag ser ut).

Vi ses på Aka!

//Tävlingssektionen genom Anna


Publicerad: 2022-09-15

Senast uppdaterad: 2022-09-15

Författare: Jan Stockfors

Sponsorer

Besöksadress

Upplands-Västmanlands FRK
Kvarnbo
75226 Uppsala

Postadress

Upplands-Västmanlands FRK
Kvarnbo
75226 Uppsala

Kontakta oss

Tel: 018-543385
e-post: info@uvfk.org

Org nummer: 817601-2220