Gå till innehåll
Upplands-Västmanlands Fältrittklubb
Upplands-Västmanlands Fältrittklubb

Ridskolan

Gemensam nämnare för alla på Akademistallet är att vi älskar hästar. Vi värnar om säkerhet, en god välfärd och utveckling för hästar, elever, instruktörer och personal. Hos oss rider människor i olika åldrar på olika nivåer.

Välkommen till oss!

Börja rida

Vi tar emot nya elever på alla nivåer, från nybörjare till mer avancerade ryttare. Som junior vill vi att du har fyllt 10 år innan du börjar rida hos oss. För mer information kontakta oss via mail, ridskolan@uvfk.org, och berätta om dig själv och din eventuella ridvana.

Anmälan

När du fått en plats i en ridgrupp, och tackat ja, är din anmälan bindande och första delbetalningen ska vara betald innan terminen börjar. Föranmälan till höst och vårterminen går ut i novemember respektive maj, vid föranmälan tillkommer en avgift som en del av ridavgiften. Anmälningsavgiften är ej återbetalningsbar även om en inte väljer att fortsätta. När terminen startat är en skyldig att betala hela hela ridavgiften även om en väljer att avbryta under terminens gång.

Medlemsavgift

Alla som rider på vår anläggning måste vara medlemmar i klubben. Vårt medlemskap gäller för ett kalenderår och inkluderar en olycksfallsförsäkring. Avgiften faktureras i samband med terminsstart.

Betalning

Faktura för medlems och ridavgifter sänds till din mejladress och du hittar den även i Hippocrates. Betalning sker till vårt bankgironummer och du ska endast ange OCR-nummer. Det går bra att dela upp betalningen i maximalt tre delar till en kostnad om 100 kr. Tala om för din instruktör eller maila ridskolan@uvfk.org om du önskar delbetala.

Vid försenad betalning tillkommer en påminnelseavgift på 200 kr. Erläggs inte betalningen stängs den ridande av och skulden sänds till Kronofogden.

Ideellt arbete

Vår klubb är en ideell förening och vår verksamhet bygger på att medlemmarna gör ideella insatser för föreningen. En ideell förening har inget vinstsyfte utan drivs för att tillgodose andra ändamål.

Vår ekonomi måste hållas i balans och de intänkter som vi får från vår verksamhet till exempel från ridlektioner, tävlingsverksamhet, försäljning med mera eller när vi kan spara in genom ideella insatser, går direkt till föreningens omkostnader. Våra intäkter betalar lön till personal, investering av nya hästar, reparation av byggnader och stall, hindermaterial och utrustning.

Du behövs, ditt engagemang bidrar till att vi kan hålla nere avgifterna för lektionsverksamheten. Vill du engagera dig ideellt, i det lilla eller stora, hör av dig till info@uvfk.org .

Publicerad: 2022-02-23

Senast uppdaterad: 2023-01-13

Författare: Simon Tollstern

Sponsorer

Besöksadress

Upplands-Västmanlands FRK
Kvarnbo
75226 Uppsala

Postadress

Upplands-Västmanlands FRK
Kvarnbo
75226 Uppsala

Kontakta oss

Tel: 018-543385
e-post: info@uvfk.org

Org nummer: 817601-2220