Gå till innehåll
Upplands-Västmanlands Fältrittklubb
Upplands-Västmanlands Fältrittklubb

Lektionsinformation

Höstterminen 2024 startar onsdag 7 augusti och slutar måndag 23 december. Under hösten fortsätter vi arbetet med att utveckla våra ridelever, hästar och personal till att bli ännu bättre.

Lektionstid

En lektion är 60 minuter varav 45 minuter ridning. Det är viktigt att du kommer i god tid, minst 20 minuter innan lektionen startar, för att borsta, kratsa hovarna och sadla din häst innan uppsittning.

I följande dokument kan du läsa mer om de regler som vi har:

Länk till lektionsschema i PDF. Pdf, 439.6 kB, öppnas i nytt fönster.

Avboka lektion

Varje vecka och dag planerar instruktörerna vilka hästar som ska gå på lektionerna. Planeringen utgår från hur hästarna mår och vilka lektioner som bedrivs just den dagen. Det är viktigt att du meddelar oss om du inte kommer närvara på en lektion, då kan din instruktör lätt planera om vilka hästar som går den dagen.

Behöver du avboka gör du det enklast via Hippocrates Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., eller att du på annat sätt meddelar ridskolan att du inte kommer.

Sälja sin plats

Du har möjlighet att sälja din plats via Facebook-gruppen "Akademistallet försäljning av lektioner". Det finns vissa krav som säljare och köpare behöver säkerställa innan lektion säljs/köps.

Kravet är att den som köper platsen är på samma nivå eller högre. Detta för att det kan utgöra en säkerhetsrisk om en elev med mindre erfarenhet köper en lektion på en högre nivå, speciellt om det är hoppning på schemat. Här Pdf, 760.7 kB. kan du läsa om nivåindelningen samt vid nivåerna tränar på.

Information om att annan elev kommer närvara ska nå ridskolan innan lektionen, endera meddelande via Hippocrates Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller via mail/telefon till ridskolan alt din ridinstruktör. Är ni osäker om byte kan ske, ska säljaren kontakta sin ridinstruktör och hör om bytet går bra.

Säljaren kan heller inte utlova en specifik häst, t.ex. förra gången red jag Gerdos och du får honom denna gång istället för mig.

Privatlektioner

Vill du lägga lite extra fokus på dig själv i ridningen finns möjlighet att boka en privatlektion.

Kontakta ridskolan på ridskolan@uvfk.org

Pris för privatlektioner finner du här

Publicerad: 2022-10-21

Senast uppdaterad: 2024-07-02

Författare: Jan Stockfors

Sponsorer

Besöksadress

Upplands-Västmanlands FRK
Kvarnbo
75226 Uppsala

Postadress

Upplands-Västmanlands FRK
Kvarnbo
75226 Uppsala

Kontakta oss

Tel: 018-543385
e-post: info@uvfk.org

Org nummer: 817601-2220